FACTS ABOUT INSANLARıN EKMEğINE GöZ DIKMEMELISIN REVEALED

Facts About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Revealed

Facts About insanların ekmeğine göz dikmemelisin Revealed

Blog Article

Düşguyın ekmeğinden dostun şamarı yeğdir: Düşmanlarımızla bir araya gelmemeli, dostlarımız bizim iyiliğimiz için sert de davransalar yine de onlarla olmalıyız.

Erdoğan, “Rabbim yar ve lawnımcımız olsun. Rabbim bizleri hizmetkarı olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize ve umudunu Türkiye’ye bağlamış yüz milyonlarca mazluma mahcup etmesin diyorum.

Bu yargı kararıyla emekçinin ekmeği ile oynayan vesayetçi zihniyete bir tokat da Sivas’tan geldi. Ruh hallerini nasıl bir kin, öfke ve hırs kaplamış ki, davayı istinafa taşıyarak emekçinin ekmeği ile uğraşmaya devam ediyorlar. Keşke bu azim memurların hak ve menfaatlerini iyileştirme ve geliştirme hususunda olsaydı.

Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.

Sahte olanla gerçeği birbirinden ayırmak istiyorsan veya aklına takılanlar varsa, bu projemizi inceleyebilirsin.

Aça arpa ekmeği etten lezzetli gelir: Açlık ve ihtiyaç zamanlarında basit ve sade gıdaların lezzetli ve değerli olabileceğini ifade eder. İnsanların ihtiyaç duydukları zamanlarda en basit şeylerin bile değerli ve lezzetli olabileceğini vurgular.

Çocuk ekmeği dolapta bitiyor/yetişiyor sanır: Çocuk evin geçiminin nasıl sağlandığını bilemez, o yalnızca ihtiyacının karşılanmasını ister.

Ekmek yayanın atıdır: Yaya yolculuğa çıkan kimse yediklerinin verdiği enerji ile yoluna devam eder.

Ekmek veren el ısırılmaz: İnsana iyilik yapan veya propertyım eden kişiye karşı nankörlük edilmemesi gerektiğini ifade eder. Minnet duyulması gereken birine zarar vermek, büyük bir yanlış olarak kabul edilir.

Toprağı işleyen, ekmeği dişler*: Toprakla ilgilenen, tarımla uğraşan veya başka bir işte çalışan kişinin, emeğinin karşılığını alacağını ifade eder.

Evinde ekmeği yer, elin damında ürür: Kendisine değil başkalarına karşılıksız olarak iş gören kimselerin durumunu ifade eder.

Ekmeksiz eve misafir gelir/gelirmiş: Bazen istenmeyen şanssızlıkların üst üste gelebileceğini ifade eder. Evde temel ihtiyaçların eksik olduğu sıkıntılı bir anda genellikle bir de misafirin gelerek sıkıntıyı veya mahcubiyeti artırabileceğini ifade eder.

El sana taşla vurursa, sen ona ekmekle vur: Birisi sana düşmanca davranışlarda bulunduğu zaman ona aynı şekilde karşılık vermek yerine barışçı bir yol denersen herkes için daha iyi olur.

Ekmekle oynayanın ekmeğiyle oynanır*: Onun bunun kazancına engel olan, bir gün aynı durumla mutlaka karşılaşır.

İyi günde yağlı ekmeği beğenmeyen fakirlikte kuru ekmeğe selam durur: Kişi beğenmediği veya aşağıladığı bir şeyin gün gelir çok daha kötüsüne razı olmak zorunda kalır.

Yorum yazarak Bolu Gündem Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Gündem hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Okumuşun ekmeği koynunda: Bilgili ve eğitimli kişiler, yetenekleri ve bilgi birikimleri sayesinde iş insanların ekmeğine göz dikmemelisin bulmakta ve geçimlerini sağlamakta genellikle zorluk çekmezler.

Report this page